Ако Вашият уебсайт е на по-челни позиции в Интернет търсачките, се гарантира, че брандът ще бъде в пъти по-разпознаваем и видим, а това е от решаващо решение за всеки бизнес. Именно затова преди да се стигне до разработка, трябва да се замислите върху вашата фирма, вашия бранд, култура и уникалност, това, което Ви отличава. Ако търсите водещи клиенти, вашият уебсайт трябва да бъде изискан инструмент, създаден със стратегия и намерение.

Уеб страниците трябва да бъдат добре оптимизирани, ясни, конкретни, полезни. За да ги направите такива, трябва да имате стратегия. Намерете и определете това, което Ви прави уникални. По този начин вашият сайт ще Ви разграничи от всички ваши конкуренти, но първо трябва да намерите отговори на някои важни въпроси:

  • Защо да изберат вас?
  • Какво правите добре по начин, по който никой друг не прави?
  • Кои са уникалните услуги, които предлагате?
  • Уникално ли е позиционирането Ви?
  • Какво искате да правят хората на вашия уебсайт?
  • Как искате да бъде визуализирано това, което се опитвате да предадете?
  • Кои сте вие? Кои са хората, които са част от вашия екип?
  • Какво казват другите за вас и за вашата фирма? – Трябва да имате в предвид, че социалното доказателство е наистина важно. Препоръки и казуси са чудесни начини да подсилите вашите изявления и да се откроите.

В най-добрия случай можете да подчертаете и артикулирате уникалните си предложения чрез уебсайта си и неговите визуализации.

Намерете и се съсредоточете върху целевата си аудитория. Кого очаквате да достигнете с уебсайта си? Всичко, което комуникирате, трябва да отговаря на тази аудитория. Колкото по-малка и по-конкретна е тя, толкова по-добре можете да изчистите стратегията и по-лесно да изпълните успешно нейната реализация.

Създайте своето съобщение. Вашето съобщение трябва да бъде кратко и ясно, подкрепено със стойности. Предложението за стойност е конструиран аргумент за това, защо бъдещият клиент трябва да Ви се довери и да избере вашите услуги/продукт.

Изследвайте! Правете проучвания! Най-добрият начин да откриете собствената си естетика е да видите какво са направили другите. Намерете тези, които Ви вдъхновяват. Чии уебсайтове наистина грабват вниманието и се отличават от останалите? Тези сайтове са се показали във времето като работещи уеб решения, от които можете да вземете идея и да я направите релевантна за вашия сайт. Никой не иска сайтът му да изглежда като тези на конкурентите. Затова накарайте вашия сайт да се откроява по отношение на вашите стойностни предложения, придайте стойност и уникалност на сайта си.

Създайте качествено и уникално съдържание или намерете някой, който да го направи за вас.

Бъдете откриватели. Питайте, интересувайте се. Бъдете гъвкави! Планирайте! В цифровия свят процесите се случват бързо, бъдете там, по всяко време, от всяко едно място.

Споделете тази информация с вашия екип или с компанията, която проектира вашия сайт, така че те да имат ясно разбиране за това, което търсите, за вашите нужди.